Sport

Het Gardameer is een unieke plek waar bezoekers en gasten kunnen genieten van een vakantie vol ontspanning, sport, vermaak en de opwinding van het bezoeken van nieuwe plaatsen. Met de intense kleur van zijn water is het Gardameer een eindeloze bron van ideeën voor jouw vakantie… de uitgestrektheid van het water en de variëteit van het platteland maken de zone tot een ware buiten recreatiegrond. Bezoek deze sectie om altijd op de hoogte te zijn over Sportevenementen aan het Gardameer!

TREKKING EN WANDELINGEN

Het Gardameer is zone twijfel de ideale bestemming voor sportmensen maar ook voor iemand die ervan houdt buitenactiviteiten te beoefenen in deze idyllische omgeving. 

Elke dag kunnen Trekking- en Nordic Walking-enthousiastelingen nieuwe en andere emoties beleven dankzij de brede reeks paden en uitgezette routes. U kunt routes kiezen die prachtige uitzichten bieden van het Gardameer, zoals die op de Monte Baldo, of de Paden van de forten van de Keizer, de historische routes van de Eerste Wereldoorlog.

De liefhebbers van wandelingen en niet te zware excursies zullen de Valtenesi-heuvels een ideale plaats vinden om de natuur te ontdekken terwijl de prachtige wijngaarden bezocht worden en er gestopt wordt voor het proeven van plaatselijke wijn. 

Mountain bike

Er is geen betere plaats voor fietsliefhebbers dan het Gardameer. Meer dan duizend kilometers gemarkeerde paden voor alle niveaus; van beginners die op een gemakkelijk uitje willen, tot meer ervaren fietsers die een uitdagende niveau zoeken met meer vereiste inzet.

De adembenemende scenario’s en ongeëvenaarde natuurlijke pracht garanderen aan alle enthousiastelingen een onvergetelijke tijd van complete en totale vrijheid.

Voor plattegronden en routes in de buurt van San Felice del Benaco bezoek deze sectie

Als u uw fiets niet meeheeft, kunt u een mountain bike huren bij de hoofdreceptie van Camping Fornella!

Free Climbing

Het Gardameer is in heel Italië en Europa bekend als het paradijs van de klimsport. Deze populariteit is zeker te danken aan honderden beklimmingen van alle niveaus; van de makkelijke voor beginners tot die voor wie meer ervaren is. Hier kan iedereen de meest voor zijn vermogens geschikte rotswanden vinden. De wanden zijn perfect geprepareerd waardoor iedereen in alle veiligheid kan klimmen. Een ander kenmerk van deze routes is dat ze in de buurt van het meer liggen en een buitengewoon panorama bieden tijdens de klim.

De wanden zijn vooral ten noorden van het meer en in Riva del Garda zul je ook een goede klimschool aantreffen om deze sport met de grootse veiligheid te benaderen.

CANYONING

U kunt zwemmen in heldere baden, van rotsen springen, glijden of abseilen en dit alles in een magische omgeving, tussen rotsen die kristalachtig water in duizenden jaren uitgehouwen heeft.

Een afdaling in stromen in contact met de ongerepte natuur, voor een werkelijk uniek avontuur!

zeilen en windsurf

Zeilen en Windsurfen hebben het Gardameer beroemd gemaakt over de hele wereld. Het is altijd mogelijk om te gaan zeilen op het Gardameer vanwege de constante winden die er waaien: de Ora, die van zuid naar noord waait van laat in de morgen tot laat in de middag en de Pelér die van noord naar zuid waait van vroeg in de morgen tot in de middag.

Het noordelijk gedeelte van het meer is de beste plaats voor wie van windsurfing houdt of wie de geheimen van deze sport wil leren kennen. Er zijn windsurfcentra langs de meeroevers die nationale en internationale evenementen en cursussen voor volwassenen en kinderen organiseren.

Info over Sailing Clubs
Website »

Info over Windsurf Clubs
Website »

Enter the world of Camping Fornella

I have read the privacy policy
Best2019    Best2015 Best2015

 


 

zoover
tripadvisor
holidaycheck
C.F. / P.IVA 01725540981 C.S. € 105.000,00 R.I. di BRESCA​ 01725540981 REA 344025 All rights reserved, 2017
Booking
Book now
Do you have a booking code? Pay Online / Check In »
News 2020