ONS RESTAURANT EN PIZZERIA

Restaurant en pizzeria Fornella biedt u het beste uit de Italiaanse keuken, van zelfgemaakte pizza’s tot verse pasta en heerlijke vlees- en visgerechten. De wijnkaart biedt een ruime keuze uit smaakvolle Italiaanse wijnen. U sluit uw diner af met een overheerlijk dessert uit eigen of een Italiaans ijs.
Natuurlijk kunt u de meeste gerechten ook bij ons afhalen.
 

Het restaurant heeft zowel een binnenruimte als een aan het meer gelegen terras waar u kunt genieten van een overweldigend panorama. Natuurlijk is uw viervoetige vriend welkom.

 

De bar is de gehele dag geopend voor ontbijt, uw cappuccino of een lekkere snack. Geniet aan de bar van een koel drankje, cocktail of van een mooi glas wijn voor of na uw diner.  

 

In het hoogseizoen is onze keuken en pizzeria open van 12:00 tot 22:00 uur, zodat u zelf bepaalt wanneer het de beste tijd is om van onze gerechten te genieten!

 

 

Peking Paris

Het restaurant van Fornella, nieuw gerenoveerd in 2017, presenteert een interessante fototentoonstelling over de historische onderneming van prins Scipione Borghese, voorvader van de familie Borghese Cavazza.

Er wordt verhaald dat de Parijse krant “ Le Matin” op 31 januari 1907 de volgende uitdaging publiceerde: “Is er iemand die bereid is om de komende zomer met de auto van Peking naar Parijs te rijden?” De advertentie baarde opzien: velen wilden laten zien dat de auto, pas onlangs als vervoermiddel geïntroduceerd, een snel en betrouwbaar alternatief voor treinen en veerboten was. De hindernissen, welke op de 16.000 km lange rit waren de overwinnen, bleken voor de meeste deelnemers echter te hoog te zijn e ze trokken zich uit de wedstrijd terug. Alleen maar vijf piloten en hun crew waren vastbesloten en presenteerden zich op 10 juni in Peking voor de staart. Eén van hen was de Prins Scipione Borghese aan het stuur van een Itala 35/45. In tegenstelling tot de andere deelnemers, koos de prins een zware auto, die sterker en robuuster was dan de andere auto’s. Op deze manier was hij in staat om de bijna onbegaanbare terrein beter aan te kunnen en bovendien was hij op de makkelijke trajecten sneller. Deze beslissing bleek een goede keuze te zijn en de prins, zijn automonteur Ettore Guizzardi en de journalist Luigi Barzini bereikten Parijs naar slechts 60 dagen en met een voorsprong van best drie weken.

Scipione Borghese 

Migliarino 11 febbruari 1871 - Firenze 15 mart 1927

Tiende prins van Sulmona, opgeleid aan de militaire academie van Turijn, studeert natuurwetenschappen en mathematiek in Rome en Parijs. Een briljante wetenschapper met een grote zin voor avontuur, een uitstekende bergbeklimmer, ontdekker en pionier, welke meerdere expedities naar de midden en de verre oosten georganiseerde. Hij onderscheidt zich door zijn sterke wilskracht, een uitstekend geheugen, en zijn bewonderenswaardige organisatietalent. Nam actief deel aan de politiek en was van 1904 tot 1913 afgevaardigde. Neemt deel aan de oorlog in Libië en biedt zich als oorlogsvrijwilliger aan in de eerste wereldoorlog waar hem vervolgens een zilveren en een brons medaille, twee kruisen voor oorlogsverdienste en de onderscheiding  “Tenente Colonnello” toegekend werden. In het jaar 1895 trouwt hij la Duchessa Anna Maria de Ferrari en ze krijgen twee dochters: Santa en Livia.

Enter the world of Camping Fornella

I have read the privacy policy
C.F. / P.IVA 01725540981 C.S. € 105.000,00 R.I. di BRESCA​ 01725540981 REA 344025 All rights reserved, 2017
Booking
2021 Book now
Do you have a booking code? Pay Online / Check In »
News