CULTUURSTEDEN

Met deze strategische positie is het Gardameer een perfecte startplaats voor culturele en artistieke excursies. Vanaf de Camping Fornella kun je de toeristische hoofdattracties, monumenten, historische symbolen die het gebied kenmerken en de belangrijkste kunststeden van Noord-Italië bezoeken. Hier zijn een aantal steden die niet mogen ontbreken in uw sightseeing.

Verona

Verona is een mooie kunststad, omgeven door de sporen van haar oude ver teruggaande geschiedenis. Romeinse ruines, middeleeuwse vestigingen, Venetiaanse en Oostenrijkse sporen kunnen over heel de stad gezien worden, net als antieke gebouwen, pleinen, bruggen en prachtige kerken. 

De Arena is Verona’s meest beroemde monument, dat bezocht wordt door toeristen uit heel de wereld. gelegen op Piazza Bra, was het Amfitheater gebouwd in de eerste helft van de 1ste eeuw na Chr. Zijn elliptische vorm produceert een perfecte akoestiek vanaf elk punt in de arena en vergroot het vermogen om een groot aantal mensen te huizen.

Vandaag de dag kunt u in het Amfitheater concerten en opera-uitvoeringen bijwonen georganiseerd door de Fondazione Arena di Verona

De pen van William Shakespeare heeft Verona roem en onsterfelijkheid verworven met de tragedie "Romeo and Juliet" en Juliet’s Huis met het beroemde balkon, Juliet’s graf en Romeo’s Huis – zijn absolute musts om te gaan bekijken.

Voor routes en plaatsen van interesse bezoek Verona city portal.

VENETIË

Venetië is beroemd over heel de wereld voor haar bijzondere relatie met water. Het is gelegen in een meer bestaand uit 118 kleine eilanden en heeft vele schipkanalen die met elkaar in verbinding staan via mooie bruggen.

Stad van gondola’s, kanalen en Vivaldi, Venetië is een echt buitenluchtmuseum, uniek in bijna alles en wordt beschouwd als de mooiste stad in de wereld, fascinerend en vol romanticisme.

Venetië’s kloppend hart is Piazza San Marco, Europa’s meest elegante woonkamer, die omgeven wordt door werken van onbetwistbaar meesterwerk en prestige.

Delen van Venetië zijn bekend om de schoonheid van hun setting, hun architectuur en kunstwerken. Het meer en een gedeelte van de stad liggen aan het meer en een gedeelte van d stad staat op de Werelderfgoedlijst.

Voor routes en reisideeën bezoek Toerisme Venetië site. 

Brescia

The westkust van het Gardameer behoort tot de Brescia-regio, bekend om zijn industriële activiteit en zijn prestigieuze stadscentrum.

Brescia combineert de efficiëntie van een moderne stad met de attractie van een historische stad vol kunstschatten en bidet de bezoeker het plezier van struinen door een fascinerend stadsbeeld dat zijn geschiedenis blootlegt.

Voor informatie over routes klik hier. 

Mantova

Mantova is een van de mooiste steden van Noord-Italië, rijk aan kunst en cultuur. Gelegen in het latere gedeelte van de Po-vlakte, bevindt Mantova zich op de rivierbedding van de Mincio, waar de waters vanuit een diepe kromming de stad omarmen en het meer Superiore, het meer Mezzo en het meer Inferiore vormen.

Het belangrijkste stadsgebouw is de Hertogspaleis met zijn 500 kamers die beschilderd en versierd zijn door artiesten als Giulio Romano, Rafael en Mantegna. Dit prachtige gebouw ziet eruit als een echt stadspaleis dankzij zijn talrijke gebouwen die door gangen en galerijen, hoven en tuinen aan elkaar verbonden worden. de beste manier om de stad te bezichtigen is per fiets, zo kunt u elke straathoek en de omliggende buurten bekijken door de lange en goed onderhouden fietspaden die het u toelaten het stads- en buitenlandschap in alle vrijheid te onderzoeken.

Enter the world of Camping Fornella

I have read the privacy policy
Best2019    Best2015 Best2015

 


 

zoover
tripadvisor
holidaycheck
C.F. / P.IVA 01725540981 C.S. € 105.000,00 R.I. di BRESCA​ 01725540981 REA 344025 All rights reserved, 2017
Booking
Book now
Do you have a booking code? Pay Online / Check In »
News 2020