Gardameer

Het Gardameer is het grootste Italiaanse meer en bevindt zich in een specifieke geografische positie waardoor er een zeer aangenaam en uniek miniklimaat heerst. Het meer ligt ten westen van de rivier de Adige en het Monte Baldo massief; in het noorden is het meer smal en trechtervormig, terwijl het naar het zuiden breder wordt en waar het wordt omringd door de moreense heuvels.

De omgeving bestaat uit een opeenvolging van heuvels en kleine vlakke gebieden, met een typisch mediterrane vegetatie en een zeer karakteristieke avifauna.

Het Gardameer biedt naast ontspannende vakantie aan het water ook een unieke omgeving voor diegenen die hun kennis van het terrein willen vergroten: Parken, tuinen, valleien, bergen, steile kliffen boven het meer en de zachte moreense heuvels bieden talrijke mogelijkheden om de prachtige natuur van en rond het Gardameer te ontdekken.

De omgeving van het Gardameer is rijk aan een onvergelijkbaar erfgoed: het bezoeken van tal van historisch dorpen en steden betekent dat je je onderwerpt aan een reis door geschiedenis, kleuren en smaken en dat je één van de meest fascinerende gebieden van Italië ontdekt.
Het Alto Garda Bresciano gebied omvat veel van deze prachtige plaatsen, we raden u een bezoek zeker aan!

HET NATUURRESERVAAT OP DE BRESCIA-KUST AAN DE BOVENKANT VAN HET MEER

Gesticht in 1989, beslaat het Park een oppervlak van ongeveer 38.000 hectares en omvat de gemeentes Salò, Gardone Riviera, Toscolano Maderno, Valvestino, Magasa, Gargnano, Limone sul Garda, Tignale en Tremosine. In tegenstelling tot andere parken in de buurt, die zo goed als homogeen en vooral van naturalistische interesse zijn, wordt het Gardameer Park onderscheiden door zijn sterke contrasten: de grote hoogteverschillen (van 65 m op meerniveau tot bijna 2000 m op het niveau van de hoogste berg), klimaateigenschappen en vegetatie (van Mediterraan tot subalpine). 

In de loop van de geschiedenis werden deze contrasten door een ongelijke ontwikkeling van de verschillende gebieden nog duidelijker. Het hinterland is zelfs nu nog steeds gebonden aan een bergeconomie, anders als de oeverzones van het meer, die historisch beïnvloed zijn door vroege variërende productieve activiteiten met een veel bredere range: de antieke aanbouw en productie van olijfolie en citrusvruchten, de bloeiende handelssector (zowel pre- als ook industriёel), en de meest recente ontwikkeling van het toerisme. Dit is de echte hoogstand van het Gardesaans Park: de combinatie van interessante en prachtige omgevingskenmerken en een diepgaand historisch en cultureel erfgoed.

Enter the world of Camping Fornella

I have read the privacy policy
Best2019    Best2015 Best2015

 


 

zoover
tripadvisor
holidaycheck
C.F. / P.IVA 01725540981 C.S. € 105.000,00 R.I. di BRESCA​ 01725540981 REA 344025 All rights reserved, 2017
Booking
Book now
Do you have a booking code? Pay Online / Check In »
News 2020