Gardameer

Het Gardameer, de meest Mediterrane van de Italiaanse Alpenmeren vertoont zich in de prachtige omgeving van natuurlijk lichtheid en kleuren: een unieke vakantiespot in alle seizoenen. De oevers, bedekt met hier en daar dorpjes en stadjes voegen toe tot het charmante landschap en de pracht van de natuurlijke omlijsting, resten van Romeinse vestigingen, middeleeuwse forten, imposante gebouwen en nobele villa’s.

Met Romaneske parochiekerken, Barokstijl kerken en heiligdommen, kloosters en hermitages, toont het Gardameer de verschillende aspecten van personaliteit, zelfs als een onvergelijkbare spirituele plaats.

 

De lichte omgeving, het milde klimaat en bloeiende begroeiing – vooral olijfgaarden en citroentuinen, palmbomen, cipressen, oleanders en sinaasappelbomen – samen met de grootse landschappen vormen de achtergrond voor de opmerkelijke historische en culturele overblijfselen die overal verspreid zijn en maken van dit meer het meest charmante meer van Italië.

Gezien de intense kleur van het water ervan waar een duidelijke blauwe schaduw overheen hangt en een niet te evenaren doorzichtigheid, is het Gardameer een unieke spot waar bezoekers en gasten kunnen genieten van een vakantie vol ontspanning, sport, vermaak en het spannende van het ontdekken van nieuwe plannen.

HET NATUURRESERVAAT OP DE BRESCIA-KUST AAN DE BOVENKANT VAN HET MEER

Gesticht in 1989, beslaat het Park een oppervlak van ongeveer 38.000 hectares inclusief de plaatselijke gemeentezones van Salò, Gardone Riviera, Toscolano Maderno, Valvestino, Magasa, Gargnano, Limone sul Garda, Tignale en Tremosine. In contrast met andere parken in de buurt, die zo goed als homogeen zijn en vooral van naturalistische interesse, wordt het Gardanees Park onderscheiden door zijn sterke scenische contrasten, bereik van hoogtes (van 65 m op meerniveau tot bijna 2000 m op het niveau van de hoogste berg), klimaateigenschappen, vegetatie (van Mediterraan scrubland tot plaatselijke subalpine lichen). 

Geschiedenis heeft deze verschillen ook nog duidelijker gemaakt wegens de verschillende ontwikkeling van aparte zones zoals het hinterland, dat zelfs nu nog steeds gebonden is aan een bergeconomie, in tegenstelling tot de meeroeverzone, die historisch beïnvloed is door vroege variërende productieve activiteiten die veel breder liggen in de ranger: de tijd – oude productie en cultivatie van olie en citrusvruchten de bloeiende marktsector, beide proto-industrieel en industrieel; en het meest recent maar nog steeds met zijn wortels in het verleden, de toeristische handel. Dit is de echte hoogstand van het Gardesaans Park; de interessante omgevingkenmerken vullen de brede historische en cultureel erfgoed aan.

Enter the world of Camping Fornella

I have read the privacy policy
Best2015    Best2015 Best2015

 


 

 
   
Hotels mit Hotelbewertungen bei HolidayCheck
Uitstekend
4.5
580 beoordelingen
TrustYou
C.F. / P.IVA 01725540981 C.S. € 105.000,00 R.I. di BRESCA​ 01725540981 REA 344025 All rights reserved, 2017
Booking
Book now
Do you have a booking code? Pay Online / Check In »
News 2019